23 април 2013 г.

Новите трактори John Deere серия 6M - универсални и ефективни

Универсалните трактори от серия 6M на компанията John Deere са проектирани да отговорят на нуждите на фермерите. Те имат по-добри показатели за мощност, функционалност и удобство за оператора от предходните модели серия 6030. Новата серия 6М включва модели с мощност от 115 до 170 конски сили.
Отличителни черти на тракторите John Deere серия 6M са конструкцията на рамата, трите варианта на междуосие, тройно лостово окачване (Triple Link Suspension, TLS) (по избор) и допълнителна спирачка на предната ос, осигуряваща максимална спирачна сила с минимално усилие върху педала.
Моделите 6115M, 6125M, 6130M и 6140M* са оборудвани с 4,5-литрови четирицилиндрови двигатели PowerTech PVX, съвместими със стандарта Stage IIIB, докато по-големите модели 6150M и 6170M – с 6,8-литрови шестцилиндрови двигатели PowerTech PVX, съвместими със стандартната Stage IIIB. Чрез използването на доказани на практика технологии за гарантиране на съответствие с най-новите стандарти за емисии, тези икономични двигатели, работещи само с дизелово гориво, са снабдени със система за рециркулация на отработените газове (EGR) и с турбокомпресор с променлива геометрия (VGT). Последният компонент включва катализатор за окисление на дизеловото гориво (DOC) и дизелов филтър за твърди частици (DPF).
Усъвършенстваната кабина има много подобрения, включително напълно нов панел с вграден дисплей на бордовия компютър, улесняващ настройката на машината. Този дисплей, осигуряващ важна информация на оператора, може да се използва като монитор на производителността.
Проверените в практиката предавателни кутии PowrQuad и AutoQuad Plus осигуряват плавно превключване на предавките. Благодарение на новия режим EcoShift оборотите на двигателя автоматично се намаляват при постигане на висока скорост. Допълнителната потребителска функция EcoShift е създадена за подобряване на горивната ефективност на трактора и намаляването на нивото на шума.
Повишената мощност и по-добрата динамика, повишеният комфорт на оператора и повишената производителност са постигнати с помощта на хидравлична система от затворен тип с компенсиране на налягането и дебита. Хидравлична помпа осигурява дебит до 114 л/мин.
Към новостите, които увеличават универсалността и производителността, спадат размерът на гумите, който достига до 2 метра, както и челен товарач John Deere, проектиран за използване заедно с трактора.
Допълнителната система за управление ITEC Basic позволява на оператора едновременно да автоматизира множество функции. Тракторите John Deere 6M поддържат системите GreenStar и ISOBUS за по-голяма производителност.
Компанията John Deere пуска новите трактори серия 6M на всички основни пазари в 27-те държави-членки на Европейския съюз, предоставяйки на клиентите възможността да изпитат едно ново ниво на ефективност и производителност на стандартна серия трактори. Компанията Bridgestone, производител на гумите Firestone, ще подкрепи старта на серията 6M чрез демонстрация на гумите, които могат да допринесат за подобряване на цялостната ефективност на трактора.

0 коментара :

Публикуване на коментар